Feltöltve:

Fahéjas briós

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
fahéj2 evőkanál

Tészta

liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
tojás1 egész
tojássárgája1 darab
puha Rama15 dekagramm
tej2.3 dl
cukor7 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab

Desszertek: Fahéjas briós a sok Briós recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókból lágyabb, jól nyújtható hólyagos tésztát készítünk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 10 -12 egyforma részre osztjuk, gömbölyítjük a darabokat. Kb. 15-20 percig letakarva állni hagyjuk, hogy ismét visszanyerjék a rugalmasságukat, nyújthatóvá váljanak.

2

Ezután minden darabot egyesével oválisra nyújtunk, megkenjük a cukros-fahéjas-Ramás krémmel. Feltekerjük, hagyjuk őket pihenni, amíg az összes elkészül. A pihentetés után egy kicsit megint lehet húzni a feltekert tésztán, hogy hosszabb legyen.

3

Csiga alakban feltekerjük úgy, hogy a hajtás most szándékosan felülre kerüljön. A végét ujjal ellapítjuk, ezt a csiga alá hajtjuk, így nem bomlik szét.

4

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Jobb 2 tepsibe elosztani, mert ha túl közel vannak egymáshoz akkor összeesnek.

5

Hagyjuk őket ismét 30-40 percig pihenni, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem