Fahéjas briós
Desszertek: Fahéjas briós a sok Briós recept közül.
Elkészítés
A hozzávalókból lágyabb, jól nyújtható hólyagos tésztát készítünk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 10 -12 egyforma részre osztjuk, gömbölyítjük a darabokat. Kb. 15-20 percig letakarva állni hagyjuk, hogy ismét visszanyerjék a rugalmasságukat, nyújthatóvá váljanak.
Ezután minden darabot egyesével oválisra nyújtunk, megkenjük a cukros-fahéjas-Ramás krémmel. Feltekerjük, hagyjuk őket pihenni, amíg az összes elkészül. A pihentetés után egy kicsit megint lehet húzni a feltekert tésztán, hogy hosszabb legyen.
Csiga alakban feltekerjük úgy, hogy a hajtás most szándékosan felülre kerüljön. A végét ujjal ellapítjuk, ezt a csiga alá hajtjuk, így nem bomlik szét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Jobb 2 tepsibe elosztani, mert ha túl közel vannak egymáshoz akkor összeesnek.
Hagyjuk őket ismét 30-40 percig pihenni, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.