Feltöltve:

Fahéjas-citromos házi almalekvárral töltött kalács

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Almalekvár

cukor15 dekagramm
alma kockázott (kb 1,2 kg almából)80 dekagramm
fahéj1 teáskanál
citrom héja és leve1 darab
Ráma6 dekagramm
szerecsendió1 adag

Tészta

élesztő3 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tej2.5 dl
cukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
szeletelt mandula2 dekagramm
kenő tojás1 darab

Desszertek: Fahéjas-citromos házi almalekvárral töltött kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az almalekvárhoz a hozzávalókat egy lapos serpenyőben addig pároljuk kevergetve, míg lekvár sűrűségű pépet nem kapunk, nem baj ha darabos marad, ha nagyon elfőne, a levét egy kevés vízzel pótolhatjuk. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

2

Az élesztőt, a cukrot, egy evőkanál lisztet meleg tejjel elkeverünk és 10-15 percig langyos helyen hagyjuk felfutni

3

A maradék lisztet sóval és puha Ramaval elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztős tejet és a tojás sárgáját hozzáadva tésztává dagasztjuk.

4

A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán négyzet alakúra nyújtjuk, körülbelül egy centi vékonyra, majd a lekvárt elkenjük rajta, vagy kanállal halmokat teszünk a tésztára, és feltekercseljük. Papírozott tepsibe tesszük. Majd megkenjük tojással, megszurkáljuk, szeletelt mandulával megszórhatjuk, és ismét megkelesztjük 15-20 percig langyos helyen, majd süssük 180°C-ra előmelegített sütőben, amíg szép piros nem lesz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem