Feltöltve:

Fahéjas csiga

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt75 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tejföl1 pohár
tojás2 darab
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 csomag
olaj a tepsi kikenéséhez1 kevés

Desszertek: Fahéjas csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet a Rama felével és a 10 dkg cukorral, majd összedolgozzuk a tojássárgákkal, valamint annyi tejföllel, hogy gyúrható állagú tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.

2. lépés

A maradék cukrot simára keverjük a fahéjjal, a maradék Ramával és a tojásfehérjével, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

3. lépés

Felcsavarjuk mint a beiglit és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket lapjukra fordítjuk, fél centi vastagságúra lapítjuk, majd az olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.

4. lépés

A tetejüket megkenjük tejföllel és pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 701"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem