Feltöltve:

Fahéjas csiga

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt75 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tejföl1 pohár
tojás2 darab
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 csomag
olaj a tepsi kikenéséhez1 kevés

Desszertek: Fahéjas csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet a Rama felével és a 10 dkg cukorral, majd összedolgozzuk a tojássárgákkal, valamint annyi tejföllel, hogy gyúrható állagú tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.

2

A maradék cukrot simára keverjük a fahéjjal, a maradék Ramával és a tojásfehérjével, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

3

Felcsavarjuk mint a beiglit és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket lapjukra fordítjuk, fél centi vastagságúra lapítjuk, majd az olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.

4

A tetejüket megkenjük tejföllel és pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

701"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem