Fahéjas csiga
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
liszt | 75 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 1 csomag |
cukor | 25 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tejföl | 1 pohár |
tojás | 2 darab |
só | 1 csipetnyi |
őrölt fahéj | 1 csomag |
olaj a tepsi kikenéséhez | 1 kevés |
Desszertek: Fahéjas csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Elmorzsoljuk a sütőporral elkevert lisztet a Rama felével és a 10 dkg cukorral, majd összedolgozzuk a tojássárgákkal, valamint annyi tejföllel, hogy gyúrható állagú tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk és 3 mm vastagságúra kinyújtjuk.
2
A maradék cukrot simára keverjük a fahéjjal, a maradék Ramával és a tojásfehérjével, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
3
Felcsavarjuk mint a beiglit és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A szeleteket lapjukra fordítjuk, fél centi vastagságúra lapítjuk, majd az olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
4
A tetejüket megkenjük tejföllel és pirosra sütjük.