Fahéjas csillagok
Desszertek: Fahéjas csillagok a sok
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral kemény, fénylő habot verünk, melyből 5 ek.-lal félreteszünk a glazúrhoz. A darált mandulát elkeverjük a fűszerekkel és a ribizlikocsonyával, majd a tojáshabhoz adjuk. A masszából két műanyag háztartási fóliaréteg között 5 mm vastagságú lapot nyújtunk. Tésztavágóval kiszaggatjuk a csillagokat. Sütőpapírral kibélelt tepsikbe helyezzük, egymás mellé. A félretett tojáshabot hegyes kicsi késsel a sütemények tetejére kenjük. 15 percig szárítjuk a sütőben, a tojáshab nem szabad, hogy megpiruljon. Miután a csillagokat kivettük a sütőből, legalább 2 órát hagyjuk hűlni.