Feltöltve:

Fahéjas csillagok

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojásfehérje3 darab
1 csipetnyi
cukor25 dekagramm
darált mandula45 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
ribizlikocsonya1 evőkanál

Desszertek: Fahéjas csillagok a sok

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral kemény, fénylő habot verünk, melyből 5 ek.-lal félreteszünk a glazúrhoz. A darált mandulát elkeverjük a fűszerekkel és a ribizlikocsonyával, majd a tojáshabhoz adjuk. A masszából két műanyag háztartási fóliaréteg között 5 mm vastagságú lapot nyújtunk. Tésztavágóval kiszaggatjuk a csillagokat. Sütőpapírral kibélelt tepsikbe helyezzük, egymás mellé. A félretett tojáshabot hegyes kicsi késsel a sütemények tetejére kenjük. 15 percig szárítjuk a sütőben, a tojáshab nem szabad, hogy megpiruljon. Miután a csillagokat kivettük a sütőből, legalább 2 órát hagyjuk hűlni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem