Fahéjas csillagok
Fahéjas csillagok
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojásfehérje - 3 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • cukor - 25 dekagramm
  • darált mandula - 45 dekagramm
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • őrölt szegfűszeg - 1 csipetnyi
  • ribizlikocsonya - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral kemény, fénylő habot verünk, melyből 5 ek.-lal félreteszünk a glazúrhoz. A darált mandulát elkeverjük a fűszerekkel és a ribizlikocsonyával, majd a tojáshabhoz adjuk. A masszából két műanyag háztartási fóliaréteg között 5 mm vastagságú lapot nyújtunk. Tésztavágóval kiszaggatjuk a csillagokat. Sütőpapírral kibélelt tepsikbe helyezzük, egymás mellé. A félretett tojáshabot hegyes kicsi késsel a sütemények tetejére kenjük. 15 percig szárítjuk a sütőben, a tojáshab nem szabad, hogy megpiruljon. Miután a csillagokat kivettük a sütőből, legalább 2 órát hagyjuk hűlni.