Fahéjas fánkocska lekvárral
Hozzávalók
cukor | 1 bögre | |
---|---|---|
liszt | 2 bögre | |
Ráma | 0.33 bögre | |
tojás | 2 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
víz | 1 bögre | |
só | 0.5 teáskanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
őrölt fahéj | 1 csapott evőkanál |
Desszertek: Fahéjas fánkocska lekvárral a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A vizet a sóval, a cukorral és Ramával felforraljuk.
2
Ezalatt a tojásokat elkeverjük a vaníliás cukorral és a sütőporos liszttel.
3
Mikor a Rama felforrt, csomómentesre keverünk minden hozzávalót és kanállal szaggatva, (én azzal szoktam) forró olajban pirosra sütjük.
4
Közepes lángon kb. 1-2 perc alatt elkészülnek a fánkok.