Feltöltve:

Fahéjas kalács

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt60 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
élesztő5 dekagramm
tej4 dl
tojássárgája3 darab
étolaj2 evőkanál
1 csipetnyi
tojás a lekenéshez1 darab

krem

Ráma25 dekagramm
őrölt fahéj1 csomag
kristálycukor20 dekagramm

Desszertek: Fahéjas kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edénytől. Hat cipót formálunk és letakarva, langyos helyen kb 40-45 perc alatt megkelesztjük.

2

A töltelékhez a Ramát a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

3

A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk. A három rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot Ramával kikent tepsibe tesszük és még 20 percig pihentetjük.

4

Ez idő alatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kalácsokat a felvert tojással megkenjük és kb 30 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem