Fahéjas keksz
Hozzávalók
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
vaníliacukor | 1 teáskanál | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
liszt | 60 dekagramm | |
só | 1 kávéskanál | |
őrölt fahéj | 2 teáskanál |
Desszertek: Fahéjas keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A tojást a cukorral és a vaníliacukorral eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a sót, a fahéjat, a Ramát és a sütőporral elvegyített lisztet.
2
180 fokra előmelegítjük a sütőt és sütőpapírral kibéleljük a tepsit.
3
Diónyi darabokat csípünk a tésztából, golyókat formázunk belőle, kissé kilapítjuk, majd és a sütőpapírra helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük.
4
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edénybe, vagy fémdobozba tesszük.