Fahéjas keksz
Fahéjas keksz
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • vaníliacukor - 1 teáskanál
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • liszt - 60 dekagramm
  • só - 1 kávéskanál
  • őrölt fahéj - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral és a vaníliacukorral eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a sót, a fahéjat, a Ramát és a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. 180 fokra előmelegítjük a sütőt és sütőpapírral kibéleljük a tepsit.
  3. Diónyi darabokat csípünk a tésztából, golyókat formázunk belőle, kissé kilapítjuk, majd és a sütőpapírra helyezzük és 6-8 perc alatt készre sütjük.
  4. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd jól záródó edénybe, vagy fémdobozba tesszük.