Fahéjas-mazsolás bögrés keksz
Hozzávalók
liszt | 1 bögre | |
---|---|---|
cukor | 1 bögre | |
tojás | 1 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
mazsola | 0.5 bögre | |
fahéj | 1 teáskanál | |
sütőpor | 0.5 teáskanál |
Desszertek: Fahéjas-mazsolás bögrés keksz a sok Bögrés süti recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojással, majd a lisztet elvegyítjük a sütőporral.
2
Az egészet összedolgozzuk, beletesszük a mazsolát és a fahéjat, végül jól kikeverjük.
3
Két kiskanál segítségével kis halmokat helyezünk a tepsibe egymástól 3-5 cm-es távolságban. 180- 200 fokon 15 20 percig sütjük és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.