Fahéjas-mézes szelet
Hozzávalók
Krémhez
vaníliás pudingpor | 2 kupica |
---|---|
tej | 6 dl |
porcukor | 15 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
őrölt fahéj | 1 kávéskanál |
Tésztához
finomliszt | 40 dekagramm |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
tojás | 2 darab |
méz | 3 evőkanál |
cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
Tetejére
porcukor | 5 dekagramm |
---|---|
cukrozatlan kakaópor | 4 dekagramm |
tej | 1 kevés |
Desszertek: Fahéjas-mézes szelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához gőz felett megolvasztjuk a Ramát, majd hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
2
A pudingport a tejjel megfőzzük, a Ramát habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
3
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd tepsi hátán megsütjük.
4
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.