Fahéjas-mézes szelet
Fahéjas-mézes szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • tej - 6 dl
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • őrölt fahéj - 1 kávéskanál

    Tésztához

    • finomliszt - 40 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • méz - 3 evőkanál
    • cukrozatlan kakaópor - 2 evőkanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál

    Tetejére

    • porcukor - 5 dekagramm
    • cukrozatlan kakaópor - 4 dekagramm
    • tej - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tésztához gőz felett megolvasztjuk a Ramát, majd hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
    2. A pudingport a tejjel megfőzzük, a Ramát habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
    3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd tepsi hátán megsütjük.
    4. A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.