Fahéjas pálmalevél
Desszertek: Fahéjas pálmalevél a sok
Elkészítés
1. lépés
A mirelit a leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, a sütőt 190-200 'C előmelegítjük.
2. lépés
A fahéjat és a kétfajta cukrot összekeverjük, majd a Ramát megolvasztjuk. A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott Ramát és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.
3. lépés
A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük úgy, hogy a közepén érjen össze, majd lefedve kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük. A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket Ramával kikent tepsibe fektetjük és kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.