Feltöltve:

Fahéjas pálmalevél

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor2 dekagramm
Ráma2 dekagramm
leveles tészta20 dekagramm
nádcukor4 dekagramm
fahéj1 kávéskanál

Desszertek: Fahéjas pálmalevél a sok

Elkészítés

1

A mirelit a leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, a sütőt 190-200 'C előmelegítjük.

2

A fahéjat és a kétfajta cukrot összekeverjük, a Ramát megolvasztjuk.

3

A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán 30x45 cm méretű téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott Ramát és meghintjük a fahéjas-cukros keverékkel.

4

A tésztát a két hosszabb végénél fogva, mindkét oldalról feltekerjük, a közepén érjen össze, majd lefedve kb. 30 percre a hűtőbe helyezzük.

5

A hűtőszekrényből kivett tésztatekercset kb. 1 cm (ujjnyi) vastagon felszeleteljük. A pálmaleveleket Ramával kikent tepsibe fektetjük és kb.12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem