Feltöltve:

Fahéjas rózsa

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej190 milliliter
tojás1 darab
0.5 csapott mokkáskanál
fahéj1.5 kávéskanál
élesztő3 dekagramm

Desszertek: Fahéjas rózsa a sok

Elkészítés

1. lépés

Bedagasztjuk a tészta hozzávalóit. Amikor már megkelt a tésztánk kettéosztjuk és vékonyra, kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk. 5 cm-es, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a szirmokat, rózsánként 15 db-ot.

2. lépés

A kör felét megkenjük olvasztott Ramával, majd elkezdjük felcsavarni a szirmokat úgy, hogy a Ramás része kerüljön felfelé, így megakadályozva kelés közben a szirmok összeragadását.

3. lépés

Kenjük ki a muffin formákat Ramával és illesszük bele a rózsákat. Nem teszünk minden formába rózsát, mert nagyra kel a tészta. Lekenjük és megszórjuk cukorral, majd mehet be a sütőbe.

4. lépés

Így néz ki mikor kiszedjük a sütőből.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem