Feltöltve:

Fahéjas rózsa

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej190 milliliter
tojás1 darab
0.5 csapott mokkáskanál
fahéj1.5 kávéskanál
élesztő3 dekagramm

Desszertek: Fahéjas rózsa a sok

Elkészítés

1

Bedagasztjuk a tészta hozzávalóit. Amikor már megkelt a tésztánk kettéosztjuk és vékonyra, kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk. 5 cm-es, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a szirmokat, rózsánként 15 db-ot.

2

A kör felét megkenjük olvasztott Ramával, majd elkezdjük felcsavarni a szirmokat úgy, hogy a Ramás része kerüljön felfelé, így megakadályozva kelés közben a szirmok összeragadását.

3

Kenjük ki a muffin formákat Ramával és illesszük bele a rózsákat. Nem teszünk minden formába rózsát, mert nagyra kel a tészta. Lekenjük és megszórjuk cukorral, majd mehet be a sütőbe.

4

Így néz ki mikor kiszedjük a sütőből.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem