Fahéjas rózsa
Hozzávalók
cukor | 5 dekagramm |
---|---|
liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
tej | 190 milliliter |
tojás | 1 darab |
só | 0.5 csapott mokkáskanál |
fahéj | 1.5 kávéskanál |
élesztő | 3 dekagramm |
Desszertek: Fahéjas rózsa a sok
Elkészítés
1
Bedagasztjuk a tészta hozzávalóit. Amikor már megkelt a tésztánk kettéosztjuk és vékonyra, kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk. 5 cm-es, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a szirmokat, rózsánként 15 db-ot.
2
A kör felét megkenjük olvasztott Ramával, majd elkezdjük felcsavarni a szirmokat úgy, hogy a Ramás része kerüljön felfelé, így megakadályozva kelés közben a szirmok összeragadását.
3
Kenjük ki a muffin formákat Ramával és illesszük bele a rózsákat. Nem teszünk minden formába rózsát, mert nagyra kel a tészta. Lekenjük és megszórjuk cukorral, majd mehet be a sütőbe.
4
Így néz ki mikor kiszedjük a sütőből.