Fahéjas szelet
Hozzávalók
6 tojásból készült piskótalap | 1 darab |
---|
A fahéjas laphoz
fahéj | 2 kávéskanál | |
---|---|---|
olvasztott méz | 2 evőkanál | |
tojás | 2 darab | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
szódabikarbóna | 2 kávéskanál | |
liszt | 40 dekagramm | |
baracklekvár | 1 darab |
A krémhez
Ráma | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 35 dekagramm | |
vaníliás cukor | 4 csomag | |
tej | 9 dl | |
vaníliás pudingpor | 3 púpos kávéskanál |
Desszertek: Fahéjas szelet a sok
Elkészítés
1
Hat tojásból piskótalapot sütünk, feltekerjük tekercsnek, majd ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral. A laphoz a liszten és a szódabikarbónán kívül mindent gőz felett felverünk, majd hozzákeverjük a maradék két hozzávalót is és két lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, a Ramát kikeverjük a porcukorral és a két krémet összekeverjük. A piskótát centis szeletekre vágjuk. Egyik lapra rákenjük a fele krémet, majd szépen sorban rárakjuk a piskótaszeleteket, erre jön a maradék krém, majd a második lap. Tetejét lehet díszíteni csokimázzal, vagy porcukorral.