Fahéjas virágkalács
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
tej | 3.5 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 6 dekagramm | |
étolaj | 2 evőkanál | |
élesztő | 5 dekagramm | |
finom liszt | 60 dekagramm |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
őrölt fahéj | 10 gramm |
Desszertek: Fahéjas virágkalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a tejben megfuttatjuk az élesztővel, és a többi alapanyaggal együtt egy könnyen nyújtható tésztát dolgozunk ki.
Ha túl lágy lenne, adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát legalább fél óráig pihentetjük.
2
Közben a Rama Vajas ízt kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Kör alakban elhelyezzük a tepsiben, majd bevagdossuk, ami majd sütéskor szépen szétnyílik, így lesz virág forma.
3
Pihentetjük ismét fél órát.
Sütés előtt megkenjük felvert tojássárgájával!
Körülbelül 190 fokon, 35 percig sütjük!
Nagyon finom!