Feltöltve:

Fánk

50
Közepes
12 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
cukor1 teáskanál
tej3 dl
liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
rum2 evőkanál
porcukor3 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárga2 darab
citrom reszelt héja darab

Desszertek: Fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

Fánk elkészítés 1. lépés képe
1

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben amihez hozzáadjuk az 1 kanál cukrot.
A lisztet összekeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, csipet sót, a rumot , citromhéjat, a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Robotgép dagasztó spiráljával közepes fokozaton jól kidolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Egy lágy tésztát kapunk.

Fánk elkészítés 2. lépés képe
2

Ha véletlen nagyon lágy lenne a tészta kézzel dolgozhatunk hozzá egy kevéske lisztet.

Fánk elkészítés 3. lépés képe
3

Lefedve meleg helyen körülbelül 30 perc alatt duplájára kelesztjük.

Fánk elkészítés 4. lépés képe
4

Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk 2 cm vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10-20 percig konyharuhával letakarva a deszkán újra kelesszük.

Fánk elkészítés 5. lépés képe
5

A fánkok közepét az ujjunkkal elvékonyítjuk
Bő forró olajban kis adagokban kezdjük a sütést.
FONTOS! a fánknak az az oldala legyen először alul amelyik oldalát elvékonyítottuk, és a fánk ezen oldalát fedő alatt süssük. 1-2 perc után átfordítjuk és fedőnéikül készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem