Fánk
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 1 teáskanál | |
tej | 3 dl | |
liszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 3 dekagramm | |
élesztő | 3 dekagramm | |
tojássárga | 2 darab | |
citrom reszelt héja | darab |
Desszertek: Fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés

1
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben amihez hozzáadjuk az 1 kanál cukrot.
A lisztet összekeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, csipet sót, a rumot , citromhéjat, a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Robotgép dagasztó spiráljával közepes fokozaton jól kidolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Egy lágy tésztát kapunk.