Fánk
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
tej | 2 dl |
élesztő | 4 dekagramm |
porcukor | 5 dekagramm |
olvasztott Rama | 6 dekagramm |
tojássárgája | 5 darab |
Továbbá
porcukor | 1 darab |
---|---|
baracklekvár | 1 darab |
Desszertek: Fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, dagasztjuk és kétszeresére kelesztjük, majd kinyújtjuk, szaggatjuk. Letakarva 15 percig pihentetjük. Közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, de nem szúrjuk át. Sütéskor a lyukas rész kerül alulra, fedő alatt sütjük, majd amikor megfordítjuk a fedőt nem tesszük rá. Porcukrozzuk és a lyukakba baracklekvárt teszünk.