Fánk
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
élesztő | 4 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
olvasztott Rama | 6 dekagramm | |
tojássárgája | 5 darab |
Továbbá
porcukor | 1 darab | |
---|---|---|
baracklekvár | 1 darab |
Desszertek: Fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, dagasztjuk, kétszeresére kelesztjük, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Letakarva 15 percig pihentetjük. Közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, de nem szúrjuk át. Sütéskor a lyukas rész kerül alulra, fedő alatt sütjük, majd amikor megfordítjuk a fedőt nem tesszük rá. Porcukrozzuk, a lyukakba baracklekvárt teszünk.