Fánk
Desszertek: Fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
Langyos tejben fél evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a cukros-élesztős tejet is. Letakarva, meleg helyen 1-1,5 órán át kelesztjük. Lisztezett nyújtólapon nyújtófa segítsége nélkül (csak a kezünkkel) szétnyomkodjuk. Ha szükséges, a tésztát liszttel meghintjük. Fánk nagyságú korongokat szúrunk ki belőle. Legalább 20 percen át pihentetjük még. Az olajat felforrósítjuk. Legelőször csak 1 tésztadarabot tegyünk bele az eddigi tetejével lefelé. Az edényre tetőt helyezünk és rövid idő múlva megfordítjuk a fánkot. A másik oldalát már tető nélkül sütjük. Vigyázzunk vele, mert könnyen megéghet. Papírtörlőre tesszük a kész fánkot. Jöhet a következő adag, amikor már több korongot is tehetünk az edényünkbe. Lehetőség szerint még melegen, porcukorral meghintve, lekvárral, vagy mogyorókrémmel tálaljuk.