Feltöltve:

Fánk

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt70 dekagramm
cukor3 evőkanál
élesztő3 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej4 dl
tojás1 darab
1 csipetnyi
Ráma1 kevés

Desszertek: Fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Langyos tejben fél evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a cukros-élesztős tejet is. Letakarva, meleg helyen 1-1,5 órán át kelesztjük. Lisztezett nyújtólapon nyújtófa segítsége nélkül (csak a kezünkkel) szétnyomkodjuk. Ha szükséges, a tésztát liszttel meghintjük. Fánk nagyságú korongokat szúrunk ki belőle. Legalább 20 percen át pihentetjük még. Az olajat felforrósítjuk. Legelőször csak 1 tésztadarabot tegyünk bele az eddigi tetejével lefelé. Az edényre tetőt helyezünk és rövid idő múlva megfordítjuk a fánkot. A másik oldalát már tető nélkül sütjük. Vigyázzunk vele, mert könnyen megéghet. Papírtörlőre tesszük a kész fánkot. Jöhet a következő adag, amikor már több korongot is tehetünk az edényünkbe. Lehetőség szerint még melegen, porcukorral meghintve, lekvárral, vagy mogyorókrémmel tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem