Feltöltve:

Fánk Emyke módra

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája2 darab
cukor2 evőkanál
1 csapott mokkáskanál
élesztő1 kocka
langyos tej5 dl
finomliszt70 dekagramm
olaj a sütéshez1 adag

A töltelékhez

szilvalekvár1 darab
porcukor1 darab
vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Fánk Emyke módra a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Egy tálba beleöntöm a langyos tejet, a cukrot, az élesztőt és felfuttatom.
Ha ez megvan, akkor hozzáadom a sót, a 2 tojássárgáját és öszekeverem egy kicsit.
Apránként adagolom hozzá a lisztet és közben kevergetem. Puha kell hogy legyen a tészta, mert akkor lesz finom.

2

Egy másik tálat kiolajozok és beleteszem a tésztát, a tetejét megszórom liszttel, letakarom, és meleg helyen hagyom, hogy megkeljen.
Körülbelül fél óráig kelesztem, ha még nem jött fel eleggé, akkor még hagyom had keljen.

3

Ha készen van, lisztezett deszkára fordítom, nem ragad bele, ezért olajoztam meg.
Pohárral kiszaggatom és bő, forró olajban kisütöm.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem