Feltöltve:

Fánk Emyke módra

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája2 darab
cukor2 evőkanál
1 csapott mokkáskanál
élesztő1 kocka
langyos tej5 dl
finomliszt70 dekagramm
olaj a sütéshez1 adag

A töltelékhez

szilvalekvár1 darab
porcukor1 darab
vaníliás pudingpor1 csomag

Desszertek: Fánk Emyke módra a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy tálba beleöntöm a langyos tejet, a cukrot, az élesztőt és felfuttatom.
Ha ez megvan, akkor hozzáadom a sót, a 2 tojássárgáját és öszekeverem egy kicsit.
Apránként adagolom hozzá a lisztet és közben kevergetem. Puha kell hogy legyen a tészta, mert akkor lesz finom.

2. lépés

Egy másik tálat kiolajozok és beleteszem a tésztát, a tetejét megszórom liszttel, letakarom, és meleg helyen hagyom, hogy megkeljen.
Körülbelül fél óráig kelesztem, ha még nem jött fel eleggé, akkor még hagyom had keljen.

3. lépés

Ha készen van, lisztezett deszkára fordítom, nem ragad bele, ezért olajoztam meg.
Pohárral kiszaggatom és bő, forró olajban kisütöm.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem