Fánk Emyke módra
40
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 2 evőkanál | |
só | 1 csapott mokkáskanál | |
élesztő | 1 kocka | |
langyos tej | 5 dl | |
finomliszt | 70 dekagramm | |
olaj a sütéshez | 1 adag |
A töltelékhez
szilvalekvár | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 1 darab | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Fánk Emyke módra a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálba beleöntöm a langyos tejet, a cukrot, az élesztőt és felfuttatom.
Ha ez megvan, akkor hozzáadom a sót, a 2 tojássárgáját és öszekeverem egy kicsit.
Apránként adagolom hozzá a lisztet és közben kevergetem. Puha kell hogy legyen a tészta, mert akkor lesz finom.
2
Egy másik tálat kiolajozok és beleteszem a tésztát, a tetejét megszórom liszttel, letakarom, és meleg helyen hagyom, hogy megkeljen.
Körülbelül fél óráig kelesztem, ha még nem jött fel eleggé, akkor még hagyom had keljen.
3
Ha készen van, lisztezett deszkára fordítom, nem ragad bele, ezért olajoztam meg.
Pohárral kiszaggatom és bő, forró olajban kisütöm.