Fantázia Szelet
45
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
szögletes vajas keksz | 2 csomag | |
---|---|---|
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
tej | 6 dl | |
kristálycukor | 6 evőkanál | |
étkezési zselatin | 0.5 csomag | |
mascarpone | 25 dekagramm | |
kimagozott meggy | 0.5 pohár | |
habtejszín | 3 dl | |
étcsokoládé | 5 dekagramm | |
olaj | 2 evőkanál |
Desszertek: Fantázia Szelet a sok
Elkészítés
1
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük.
2
A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint, és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl (időközönként megkevergetjük).
3
Amikor kihűlt, beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.
4
Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik.
5
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.
6
A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe!