Fantázia szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 5 darab |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
liszt | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 darab |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
víz | 4 evőkanál |
olaj | 0.5 dl |
kakaó | 1 darab |
krem
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
---|---|
tej | 4 dl |
cukor | 15 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
Tetejére
háztartási keksz | 1 csomag |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
szénsavas málna ízű üdítő | 4 dl |
Desszertek: Fantázia szelet a sok
Elkészítés
A piskótatésztát az előírt hozzávalókból összeállítjuk, kétfelé vesszük és az egyik felébe 1 ek kakaót keverünk. A tepsibe összecsurgatjuk úgy a tésztát, hogy márványos legyen. A kihűlt tészta tetejére a következő krém kerül. Megfőzzük a pudingot 4 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát és a cukrot jó habosra keverjük és amikor a puding kihűlt, gépi habverővel habosra keverjük a pudingot, majd hozzákeverjük a cukros Ramát. Ezt a krémet szépen elegyengetjük a tészta tetején. A tetejét sorba kirakjuk háztartási keksszel. A tetejére mázat teszünk. Az epres pudingot felfőzzük 4 dl szénsavas üdítővel. Kicsit kevergetjük, hogy ne forrón kerüljön a süti tetejére. Ha langyosra hűlt, szépen eloszlatjuk a süti tetején.