Feltöltve:

Farsangi burgonyás fánk

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt0.5 kilogramm
tej2 dl
tojás1 darab
főtt, áttört burgonya4 darab
élesztő2.5 dekagramm
1 darab

Desszertek: Farsangi burgonyás fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

3-4 db burgonyát megmosunk és héjában, sós vízben megfőzünk. Tálba tesszük a lisztet, sót, majd beleütjük a tojást. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a tálba öntjük. Melegen áttörjük a burgonyát. Az összes hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.

2

Letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ez 15-30 perc, ami nagyon függ a hőmérséklettől. Akinek bírja a keze a forró burgonyát és nagyon gyorsan összegyúrja, annak sokkal gyorsabban fog megkelni, mintha megvárjuk, amíg kihűl. A lényeg, hogy kétszeresére kelesszük a tésztát.

3

Ha megkelt a tésztánk 1 cm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd újra kelesztjük. Ez már nem sok idő, általában mire felmelegszik az olaj, megemelkedik a tészta is és már lehet is sütni.

4

Felforrósítjuk az olajat és pirosra sütjük a fánkokat. Szalvétára szedjük és forrón tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

105"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem