Feltöltve:

Farsangi fánk

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tejföl3 dl
tojássárgája8 darab
élesztő2 dekagramm
porcukor2 dekagramm
tej2 dl
liszt70 dekagramm
olaj1 darab
1 kevés

Desszertek: Farsangi fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, kevés sót, az élesztős tejet és a lisztet jól összedolgozzuk. Langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.

2. lépés

Ha megkelt, lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Egyik oldalukat középen ujjunkkal benyomjuk, sütéskor ez kerül először alulra.

3. lépés

Közepesen forró olajban sütjük. Ahogy az olajba tesszük a tésztát lefedjük az edényt. Kb.1,5 perc, míg megsül az egyik oldal, ezután megfordítjuk, de már nem tesszük vissza a fedőt.

4. lépés

Lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem