Feltöltve:

Farsangi fánk

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tejföl3 dl
tojássárgája8 darab
élesztő2 dekagramm
porcukor2 dekagramm
tej2 dl
liszt70 dekagramm
olaj1 darab
1 kevés

Desszertek: Farsangi fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, kevés sót, az élesztős tejet és a lisztet jól összedolgozzuk. Langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.

2

Ha megkelt, lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
Egyik oldalukat középen ujjunkkal benyomjuk, sütéskor ez kerül először alulra.

3

Közepesen forró olajban sütjük. Ahogy az olajba tesszük a tésztát lefedjük az edényt. Kb.1,5 perc, míg megsül az egyik oldal, ezután megfordítjuk, de már nem tesszük vissza a fedőt.

4

Lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem