Farsangi fánk
Farsangi fánk
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 3 dl
  • tojássárgája - 8 darab
  • élesztő - 2 dekagramm
  • porcukor - 2 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • liszt - 70 dekagramm
  • olaj - 1 darab
  • só - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, kevés sót, az élesztős tejet és a lisztet jól összedolgozzuk. Langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Egyik oldalukat középen ujjunkkal benyomjuk, sütéskor ez kerül először alulra.
  3. Közepesen forró olajban sütjük. Ahogy az olajba tesszük a tésztát lefedjük az edényt. Kb.1,5 perc, míg megsül az egyik oldal, ezután megfordítjuk, de már nem tesszük vissza a fedőt.
  4. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.