Feltöltve:

Farsangi fánk (lekváros)

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma6 dekagramm
tej2 dl
tojássárgája5 darab
élesztő4 dekagramm
lekvár1 darab
porcukor1 darab

Desszertek: Farsangi fánk (lekváros) a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a Ramát, egy csipet sót és még annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Hólyagosra kikeverjük, letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, (a tészta a kétszeresére dagadjon). Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és szaggatjuk. A fánkokat kb. 20 percig pihentetjük. Bőséges olajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk és kis adagokban kisütjük. Az első oldalukat lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük. Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk és megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem