Feltöltve:

Farsangi szalagos fánk

90
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

1 csipetnyi
liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
porcukor5 dekagramm
langyos, olvasztott Rama5 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej2 dl

A sütéshez

olaj1 darab

Desszertek: Farsangi szalagos fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet és jól kidolgozzuk. Az olvasztott Ramát részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen kelesztjük.

2

Utána lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.

3

Lábasban olajat melegítünk és ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk. Úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

4

Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

85"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem