Farsangi szalagos fánk
Desszertek: Farsangi szalagos fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet és jól kidolgozzuk. Az olvasztott Ramát részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen kelesztjük.
2. lépés
Utána lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.
3. lépés
Lábasban olajat melegítünk és ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk. Úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
4. lépés
Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.