Feltöltve:

Farsangi szalagos fánk

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

1 csipetnyi
liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
porcukor5 dekagramm
langyos, olvasztott Rama5 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej2 dl

A sütéshez

olaj1 darab

Desszertek: Farsangi szalagos fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet és jól kidolgozzuk. Az olvasztott Ramát részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen kelesztjük.

2. lépés

Utána lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.

3. lépés

Lábasban olajat melegítünk és ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk. Úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros, szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

4. lépés

Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 85"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem