Feltöltve:

Fatörzs

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

apróra darabolva fehér csokoládé
tojássárgája4 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás7 darab
mazsola5 dekagramm
finomliszt7 evőkanál
rum1 evőkanál
kristálycukor7 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
étcsokoládé olvasztva10 dekagramm
durvára vágott dió5 dekagramm

Desszertek: Fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beledolgozzuk.

2

Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.

3

Egy nagy tepsit sütőmargarinnal kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180˚C, légkeveréses sütőben 165˚C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, majd gyúródeszkára borítjuk, (ha van rajta papír, lehúzzuk róla) és feltekerjük. Papírba, vagy konyharuhába csomagoljuk és megvárjuk amíg kihűl.

4

Ezután óvatosan kihengergetjük és vékonyan megkenjük a megforrósított lekvárral, amit ha túl sűrű lenne, egy kevés likőrrel hígíthatunk.

5

A porcukrot a tojássárgával kikeverjük, majd vízgőz fölött krémesre főzzük és hűlni hagyjuk. A sütőmargarint először magában, majd a vaníliás cukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, majd apránként a kihűlt cukros tojáskrémet, végül a rumot is belekeverjük.

6

A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük - ha a lekvár már kellően megdermedt rajta - a durvára vágott dióval és a langyos vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolával megszórjuk. Szorosan feltekerjük, a maradék krémmel körbekenjük. Villával mintát karcolunk bele.

7

Csíkokra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel és marcipánfigurákkal egyaránt díszíthetjük. Tálalás előtt behűtjük, hogy szépen szeletelhessük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

100"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

56"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

25"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem