Feltöltve:

Fatörzs

access_alarm 60
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

finomliszt1 darab
Ráma1 darab

A piskótához

finomliszt7 evőkanál
kristálycukor7 evőkanál
tojás7 darab

A töltelékhez

tojássárgája4 darab
vaníliás cukor1 csomag
olvasztott étcsokoládé10 dekagramm
rum1 evőkanál
durvára vágott dió, vagy mandula5 dekagramm
mazsola5 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beledolgozzuk. Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.

2. lépés

Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180˚C, légkeveréses sütőben 165˚C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

3. lépés

A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, majd gyúródeszkára borítjuk, (ha van rajta papír, lehúzzuk róla) és feltekerjük. Papírba, vagy konyharuhába csomagoljuk és megvárjuk amíg kihűl.

4. lépés

Ezután óvatosan kihengergetjük és vékonyan megkenjük a megforrósított lekvárral, amit ha túl sűrű lenne, egy kevés likőrrel hígíthatunk.

5. lépés

A porcukrot a tojássárgával kikeverjük, majd vízgőz fölött krémesre főzzük és hűlni hagyjuk. A Ramát először magában, majd a vaníliás cukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, majd apránként a kihűlt cukros tojáskrémet, végül a rumot is belekeverjük.

6. lépés

A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük - ha a lekvár már kellően megdermedt rajta - a durvára vágott dióval és a langyos vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolával megszórjuk. Szorosan feltekerjük és a maradék krémmel körbekenjük.

7. lépés

Villával mintát karcolunk bele. Csíkokra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel és marcipánfigurákkal egyaránt díszíthetjük. Tálalás előtt behűtjük, hogy szépen szeletelhessük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem