Fatörzs torta
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
porcukor | 26 dekagramm |
---|---|
tojás | 10 darab |
őrölt dió | 20 dekagramm |
krem
Rama Vajas Íz | 24 dekagramm |
---|---|
porcukor | 4 evőkanál |
vaníliás cukor | 2 csomag |
tojás | 2 darab |
étcsokoládé | 20 dekagramm |
fekete kávé | 1 dl |
rum | 1 kevés |
Desszertek: Fatörzs torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Tészta: a porcukrot a tojássárgával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és közepesen meleg sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük savanykás (pl fekete ribizli) lekvárral, majd feltekerjük. 1/3 résznél bevágjuk és egy nagyobb tálcára tesszük.
2
Krém: a Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a villával felvert tojásokat a krémhez keverjük. A csokoládét a meleg kávéban feloldjuk, ezt is a krémhez adjuk, végül rummal ízesítjük.
3
A krémet a tálcára helyezett tésztára kenjük és villával barázdákat húzunk rá.