Feltöltve:

Fatörzs (torta)

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
cukor6 kupica
liszt6 evőkanál
rum4 evőkanál

krem

tojás3 darab
cukor15 dekagramm
kakaó2 púpos evőkanál
narancs lereszelt héja1 darab
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál

Desszertek: Fatörzs (torta) a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

2

A piskótát Ramával kikent, lisztezett, nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak ujjnyi magas tésztát kapjunk. Még melegen kendőre borítjuk. Megöntözzük a rummal, majd többször ki-be tekerjük, nehogy később a töltés során megrepedjen. Összetekerve hagyjuk kihűlni.

3

Az egész tojásokat habverővel kikeverjük a cukorral, a kakaóval, majd belereszeljük a narancshéjat és gőz fölött habverővel sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a Ramát.

4

A krém negyedét félretesszük, a többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset. Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson és a félretett krémből csomókat rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa.

5

Legalább egy fél napra jégbe hűtjük tálalás előtt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem