Fatörzs (torta)
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 kupica | |
liszt | 6 evőkanál | |
rum | 4 evőkanál |
krem
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
kakaó | 2 púpos evőkanál | |
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál |
Desszertek: Fatörzs (torta) a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
A piskótát Ramával kikent, lisztezett, nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak ujjnyi magas tésztát kapjunk. Még melegen kendőre borítjuk. Megöntözzük a rummal, majd többször ki-be tekerjük, nehogy később a töltés során megrepedjen. Összetekerve hagyjuk kihűlni.
Az egész tojásokat habverővel kikeverjük a cukorral, a kakaóval, majd belereszeljük a narancshéjat és gőz fölött habverővel sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve kihűtjük, majd hozzáadjuk a Ramát.
A krém negyedét félretesszük, a többivel megtöltjük és bevonjuk a piskótatekercset. Hideg vízbe mártott villával rovátkoljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson és a félretett krémből csomókat rakunk rá, mintha göcsörtös lenne a fa.
Legalább egy fél napra jégbe hűtjük tálalás előtt.