Feltöltve:

Fehér csokis clafoutis friss bogyókkal

100
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit jégkrém4 gombóc
áfonya100 gramm
málna150 gramm
brandy2 evőkanál
Ráma5 gramm
tej400 milliliter
fehér csoki50 gramm
nagyobb tojás3 darab
finomliszt50 gramm
cukor75 gramm
vanília kivonat1 teáskanál
porcukor1 darab

Desszertek: Fehér csokis clafoutis friss bogyókkal a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Mossuk meg a bogyókat, majd egy kis tálban a brandyvel leöntve marináljuk őket legalább egy órán keresztül.

2

Margarinnal kenjük ki négy nagyobb szufléformát.

3

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).

4

Melegítsük egy kisebb lábosban a fehér csokit és a tejet, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.

5

Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a vanília kivonatot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tejes-fehér csokis keveréket.

6

Osszuk szét a marinált bogyókat a margarinnal kikent formákban, majd kanalazzuk rájuk a tésztát.

7

A formákat helyezzük egy tepsire, majd süssük sütőben 35-40 percig.

8

Vegyük ki az elkészült süteményeket a sütőből, majd tegyünk egy gombóc Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit jégkrémet minden adag mellé.

9

A desszertet azonnal tálaljuk, kevés porcukorral meghintve.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem