Fehér csokis clafoutis friss bogyókkal
Fehér csokis clafoutis friss bogyókkal
  • timer100 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit jégkrém - 4 gombóc
  • áfonya - 100 gramm
  • málna - 150 gramm
  • brandy - 2 evőkanál
  • Ráma - 5 gramm
  • tej - 400 milliliter
  • fehér csoki - 50 gramm
  • nagyobb tojás - 3 darab
  • finomliszt - 50 gramm
  • cukor - 75 gramm
  • vanília kivonat - 1 teáskanál
  • porcukor - 1 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a bogyókat, majd egy kis tálban a brandyvel leöntve marináljuk őket legalább egy órán keresztül.
  2. Margarinnal kenjük ki négy nagyobb szufléformát.
  3. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
  4. Melegítsük egy kisebb lábosban a fehér csokit és a tejet, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
  5. Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a vanília kivonatot, majd fokozatosan adjuk a masszához a tejes-fehér csokis keveréket.
  6. Osszuk szét a marinált bogyókat a margarinnal kikent formákban, majd kanalazzuk rájuk a tésztát.
  7. A formákat helyezzük egy tepsire, majd süssük sütőben 35-40 percig.
  8. Vegyük ki az elkészült süteményeket a sütőből, majd tegyünk egy gombóc Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit jégkrémet minden adag mellé.
  9. A desszertet azonnal tálaljuk, kevés porcukorral meghintve.