Fehércsokis kókuszos torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 9 darab | |
---|---|---|
liszt | 18 dekagramm | |
cukor | 18 dekagramm | |
olaj | 3.5 evőkanál | |
víz | 1.5 evőkanál |
A krémhez
tejszín | 8 dl | |
---|---|---|
fehér-csokoládé | 25 dekagramm |
A díszítéshez
fehér-csokoládé | 5 dekagramm | |
---|---|---|
kókuszos-mandulás golyó | 7 darab | |
kókuszreszelék (ízlés szerint) | 1 kevés | |
egész mandula | 1 csokor |
Desszertek: Fehércsokis kókuszos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm átmérőjű tortaformában. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk.
2
A krémhez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük, de ne legyen nagyon kemény. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokit, amit alaposan elkeverünk benne.
3
A krém 3/4 részével megtöltjük a tortalapokat, a maradékkal az oldalát és a tetejét vonjuk be. Az oldalát kókuszreszelékkel, a tetejét pedig reszelt fehér-csokival, kókuszos-mandulás golyóval és egész mandulával díszítjük.