Fekete erdő kuglóf
Fekete erdő kuglóf
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • cukor - 25 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • kakaópor - 5 dekagramm
  • magozott meggy - 10 dekagramm
  • durvára vágott étcsokoládé - 5 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • étcsokoládé forgács - 5 dekagramm
  • meggy - 5 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
  • tejszín - 2.5 dl
  • tojás - 5 darab
  • Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás - 1 tasak

Elkészítés:

  1. A porcukrot kihabosítjuk a puha Rama Vajas Ízzel, folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a lisztben elkevert kakaót és sütőport, végül a magozott meggyet és étcsokoládét.
  2. Egy kuglófformát kikenünk Rama Vajas Ízzel, kissé kilisztezzük,majd beletöltjük a masszát. 160°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Kihűtjük.
  3. A 2dl tejszínt, 10 dkg cukrot egy forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl tejszínben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük. Ha kihűlt habosra keverjük a Rama Vajas Ízzel. Az így kapott krémet a kuglófunk tetejére kenjük, csokoládéforgáccsal és meggyszemekkel díszítjük.