Feltöltve:

Fekete erdő torta

access_alarm 300
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
cukor120 gramm
liszt100 gramm
kakaópor20 gramm

A meggyes töltelékhez

meggybefőtt400 gramm
étkezési keményítő60 gramm

a csokis tejszínhez

tejszín 30%-os400 milliliter
kakaópor vagy langyosra hűtött olvasztott csokoládé50 gramm

a tejszínhabkrémhez

tejszín 30%-os400 milliliter
vaníliarúd1 darab
cseresznyepálinka (ízlés szerint) 

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 23 cm-es tortakarika, margarinnal kikenve, kilisztezve, vagy sütőpapírral kibélelve

Desszertek: Fekete erdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180ºC-osra. Egy 23cm-es tortakarika alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalán pedig kenjük ki margarinnal és lisztezzük be. A lisztet és kakaóport szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét.

2. lépés

A sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra kézi vagy gépi habverőbel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
A tojások sárgájához óvatosan keverjük hozzá a felvert tojáshabot, majd a kakaóporos lisztet.
Öntsük a masszát az előkészített tortaformába és a 180ºC-os sütőben kb 45 perc alatt süssük meg. (Tűpróvával ellenőrizzük, h megsült-e a tészta). Tegyük rácsra. Ha kihűlt, vízszintesen vágjuk 3 karikába.

3. lépés

A meggypudinghoz a meggybefőttet levével együtt közepes lángon egy lábasban felforraljuk és a keményítővel sűrítjük. (a keményítőt kevés, még hideg meggybefőtt levével elkeverjük, így öntjük a meleg gyümölcshöz). Hagyjuk langyosra hűlni. Habzsákba töltjük.

A tejszínes csokikrémhez a 4dl tejszínt felverjük habbá, és 50g kakaóporral (vagy olvasztott és szobahőmérsékletűre hűtött csokoládéval) és kevés porcukorral elkeverjük. Habzsákba töltjük.

A vaniliás, cseresznyepálinkás tejszínhabhoz a 4dl felvert tejszínhabhoz adjuk az ízesítőket. Habzsákba töltjük ezt is.

4. lépés

Most következik a torta betöltése:
Az alsó piskótakarika szélére nyomjunk körbe a csokis krémből, mellé a tejszínesből, a kettő közé pedig a meggypudingból. Tegyük rá a második lapot. A következő rétegnél ellentétesen nyomjuk ki a töltelékeket a piskótalapra.
Tegyük rá a harmadik piskótalapotés kenjük körbe vagy a csokis vagy a fehér tejszínes krémmel.

5. lépés

Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára (10 óra) vagy fagyasztóba 3-4 órára.
Ha jól kihűtöttük, a torta oldalát panírozzuk csokiforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhab rózsákkal. A közepét pedig csokiforgáccsal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem