Feltöltve:

Fekete erdő torta

300
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
cukor120 gramm
liszt100 gramm
kakaópor20 gramm

A meggyes töltelékhez

meggybefőtt400 gramm
étkezési keményítő60 gramm

a csokis tejszínhez

tejszín 30%-os400 milliliter
kakaópor vagy langyosra hűtött olvasztott csokoládé50 gramm

a tejszínhabkrémhez

tejszín 30%-os400 milliliter
vaníliarúd1 darab
cseresznyepálinka (ízlés szerint) 

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 23 cm-es tortakarika, margarinnal kikenve, kilisztezve, vagy sütőpapírral kibélelve

Desszertek: Fekete erdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 180ºC-osra. Egy 23cm-es tortakarika alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalán pedig kenjük ki margarinnal és lisztezzük be. A lisztet és kakaóport szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét.

2

A sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra kézi vagy gépi habverőbel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
A tojások sárgájához óvatosan keverjük hozzá a felvert tojáshabot, majd a kakaóporos lisztet.
Öntsük a masszát az előkészített tortaformába és a 180ºC-os sütőben kb 45 perc alatt süssük meg. (Tűpróvával ellenőrizzük, h megsült-e a tészta). Tegyük rácsra. Ha kihűlt, vízszintesen vágjuk 3 karikába.

3

A meggypudinghoz a meggybefőttet levével együtt közepes lángon egy lábasban felforraljuk és a keményítővel sűrítjük. (a keményítőt kevés, még hideg meggybefőtt levével elkeverjük, így öntjük a meleg gyümölcshöz). Hagyjuk langyosra hűlni. Habzsákba töltjük.

A tejszínes csokikrémhez a 4dl tejszínt felverjük habbá, és 50g kakaóporral (vagy olvasztott és szobahőmérsékletűre hűtött csokoládéval) és kevés porcukorral elkeverjük. Habzsákba töltjük.

A vaniliás, cseresznyepálinkás tejszínhabhoz a 4dl felvert tejszínhabhoz adjuk az ízesítőket. Habzsákba töltjük ezt is.

4

Most következik a torta betöltése:
Az alsó piskótakarika szélére nyomjunk körbe a csokis krémből, mellé a tejszínesből, a kettő közé pedig a meggypudingból. Tegyük rá a második lapot. A következő rétegnél ellentétesen nyomjuk ki a töltelékeket a piskótalapra.
Tegyük rá a harmadik piskótalapotés kenjük körbe vagy a csokis vagy a fehér tejszínes krémmel.

5

Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára (10 óra) vagy fagyasztóba 3-4 órára.
Ha jól kihűtöttük, a torta oldalát panírozzuk csokiforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhab rózsákkal. A közepét pedig csokiforgáccsal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem