Fekete Erdő Torta
Desszertek: Fekete Erdő Torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Készítsünk piskótát! Tojást szétválasztjuk , a Fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját külön edényben habosítjuk hozzáadjuk a cukrot ill. édesítőt és a sütőport ! Mikor kész a Habhoz adagoljuk lassan félkört formázva a fakanállal a lisztet és a tojás sárgájás keverékünket! Szép simára összedolgozzuk.
Kivajazott illetve sütőpapírral ellátott kerek sütőformába tesszük kb 24-30cm átmérőjű! 180C előmelegített sütőbe tesszük majd 200C-on 40-45 percet sütjük.
Eközben a tejhez hozzáadjuk a Habport és kemény tejszínhabot készítünk! Egynegyed részt félre teszünk a díszítéshez. Majd hűtőbe tesszük!
Miután készen van a piskóta kivesszük a sütő formából (persze ha kihűlt) és 3 részre vágjuk ( Vízszintesen)
A meggymag levét főzőedénybe tesszük és elkezdjük melegíteni majd hozzáadjuk a zselatinport majd mikor elkezd csillogni a lé (sűrűsödik) levesszük a tűzhelyről a tortaforma alját visszatesszük a formába és a zselatint ráöntjük! A meggy egy részével megszórjuk (pár darab kivételével a díszítéshez
és a következő réteghez) Majd hozzáadunk egy rész tejszínt!
Ráteszünk még egy réteg tortalapot amire tejszínt teszünk és meggyel meghintjük, Végül az utolsó tortalapot is rátesszük! A kész tortát Díszítjük habbal, csokitörmelékkel és a maradék meggyel! Ezt fagyasztóba tesszük 15-20 percig a szilárdulás miatt! Miután lefagyasztottuk a tortaformát kicsatoljuk a kezünk melegével kicsit meggyengítjük a szélét és csokireszelékkel díszítjük!
Mindenkinek Jó étvágyat Kívánok :)