Fekete-erdő torta
Hozzávalók
cukor | 140 gramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 180 gramm | |
tojás | 7 darab |
Meggytöltelékhez
meggybefőtt | 1 pohár | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor, vagy 40 g keményítő | 1 csomag | |
kristálycukor | 70 gramm |
Csokis krémhez
tejszín | 3 dl | |
---|---|---|
zselatin | 8 gramm | |
kakaó | 20 gramm | |
porcukor | 30 gramm | |
víz | 40 gramm |
Tejszines krémhez
porcukor | 20 gramm | |
---|---|---|
cseresznyepálinka | 0.5 dl | |
zselatin | 8 gramm | |
tejszín | 3 dl | |
víz | 40 gramm |
Díszítéshez
tejszín | 2 dl | |
---|---|---|
meggy | 1 darab | |
csokoládé | 1 darab |
Desszertek: Fekete-erdő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A 7 tojásból csokoládés tortakarikát sütünk. A meggy levével csomómentesre keverjük a pudingport, vagy a keményítőt és a maradék meggylét feltesszük forrni. Ha felforrt, megfőzzük mint a pudingot és belekeverjük az apróra vágott meggyet és kihűtjük. A csokis töltelékhez a zselatint a vízben feloldjuk és langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzákeverjük a langyos zselatint. A tejszínes krémhez a zselatint feloldjuk vízben, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a pálinkát, majd belekeverjük a langyos zselatint. A tortakarikánkat két helyen elvágjuk, a krémeket külön-külön zsákba töltjük és váltogatva, karikánként betöltjük a tortát. Kifagyasztjuk, majd a felvert tejszínnel, meggyel, csokoládéforgáccsal, vagy kandírozott cseresznyével díszíthetjük ízlést szerint.