Feltöltve:

Fekete-erdő torta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor140 gramm
kakaó2 evőkanál
liszt180 gramm
tojás7 darab

Meggytöltelékhez

meggybefőtt1 pohár
vaníliás pudingpor, vagy 40 g keményítő1 csomag
kristálycukor70 gramm

Csokis krémhez

tejszín3 dl
zselatin8 gramm
kakaó20 gramm
porcukor30 gramm
víz40 gramm

Tejszines krémhez

porcukor20 gramm
cseresznyepálinka0.5 dl
zselatin8 gramm
tejszín3 dl
víz40 gramm

Díszítéshez

tejszín2 dl
meggy1 darab
csokoládé1 darab

Desszertek: Fekete-erdő torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A 7 tojásból csokoládés tortakarikát sütünk. A meggy levével csomómentesre keverjük a pudingport, vagy a keményítőt és a maradék meggylét feltesszük forrni. Ha felforrt, megfőzzük mint a pudingot és belekeverjük az apróra vágott meggyet és kihűtjük. A csokis töltelékhez a zselatint a vízben feloldjuk és langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzákeverjük a langyos zselatint. A tejszínes krémhez a zselatint feloldjuk vízben, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a pálinkát, majd belekeverjük a langyos zselatint. A tortakarikánkat két helyen elvágjuk, a krémeket külön-külön zsákba töltjük és váltogatva, karikánként betöltjük a tortát. Kifagyasztjuk, majd a felvert tejszínnel, meggyel, csokoládéforgáccsal, vagy kandírozott cseresznyével díszíthetjük ízlést szerint.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem