Fekete-erdő torta
Fekete-erdő torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 140 gramm
  • kakaó - 2 evőkanál
  • liszt - 180 gramm
  • tojás - 7 darab

Meggytöltelékhez

  • meggybefőtt - 1 pohár
  • vaníliás pudingpor, vagy 40 g keményítő - 1 csomag
  • kristálycukor - 70 gramm

Csokis krémhez

  • tejszín - 3 dl
  • zselatin - 8 gramm
  • kakaó - 20 gramm
  • porcukor - 30 gramm
  • víz - 40 gramm

Tejszines krémhez

  • porcukor - 20 gramm
  • cseresznyepálinka - 0.5 dl
  • zselatin - 8 gramm
  • tejszín - 3 dl
  • víz - 40 gramm

Díszítéshez

  • tejszín - 2 dl
  • meggy - 1 darab
  • csokoládé - 1 darab

Elkészítés:

  1. A 7 tojásból csokoládés tortakarikát sütünk. A meggy levével csomómentesre keverjük a pudingport, vagy a keményítőt és a maradék meggylét feltesszük forrni. Ha felforrt, megfőzzük mint a pudingot és belekeverjük az apróra vágott meggyet és kihűtjük. A csokis töltelékhez a zselatint a vízben feloldjuk és langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzákeverjük a langyos zselatint. A tejszínes krémhez a zselatint feloldjuk vízben, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a pálinkát, majd belekeverjük a langyos zselatint. A tortakarikánkat két helyen elvágjuk, a krémeket külön-külön zsákba töltjük és váltogatva, karikánként betöltjük a tortát. Kifagyasztjuk, majd a felvert tejszínnel, meggyel, csokoládéforgáccsal, vagy kandírozott cseresznyével díszíthetjük ízlést szerint.