Fekete-erdő tortácska vanília jégkrémmel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 gramm | |
---|---|---|
víz | 14 gramm | |
tojás | 5 darab | |
tejszín | 80 gramm | |
zselatin | 5 gramm | |
porcukor | 50 gramm | |
kristálycukor | 100 gramm | |
étcsokoládé | 50 gramm | |
sima liszt | 70 gramm | |
meggybefőtt | 100 gramm | |
kakaópor | 15 gramm | |
cseresznyepálinka | 50 gramm | |
tejszínhab | 150 gramm | |
Carte d'Or Vanília | 200 gramm | |
meggy lekvár | 50 gramm | |
meggy szósz | 80 gramm | |
vanília szósz | 80 gramm | |
kukorica keményítő | 30 gramm |
Desszertek: Fekete-erdő tortácska vanília jégkrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Az egész tojásokat, a 100g cukrot, és a 15g vizet jó habosra felmelegítjük vízgőz felett, majd kihűlésig habbá keverjük.
A lisztet, kakaóport, kukorica keményítő összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz keverjük lazám. Keverés közben hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokos sütőben 9 percig sütjük a masszát. Ha kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hosszában kettévágjuk.
Meggy lekvárral bekenjük az egyik kakaós lapot. A csokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot, majd a felvert tejszínhabot és a lekvárral lekent piskótára egyenletesen elosztjuk a keveréket.
A meggybefőtt felét rászórjuk, ráhelyezzük a másik kakaós lapot. Megszórjuk a maradék meggybefőttel, erre kerül a következő krém: összekeverjük a cseresznyepálinkát a porcukorral, a vízben felolvasztott zselatinnal, és a felvert tejszínhabbal.
Hűtőben megdermesztjük a süteményt. Majd kockákra, hosszúkásra vágjuk, vagy nagyobb piskóta szaggatóval kis tortácskákat szúrunk belőle.
A tányér közepére a meggy szószból és a vanília szószból két csepp formát alakítunk ki. A bal oldalra rakjuk a fekete-erdő tortácskát, csoki hánccsal és piros cseresznyével díszítve a tetejét. A másik oldalra fehér csokiháncsot szórunk, erre tesszük rá a vanília jégkrém gombócot és kakaóporral megszórjuk.