Fekete-erdő tortácska vanília jégkrémmel
Fekete-erdő tortácska vanília jégkrémmel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 gramm
  • víz - 14 gramm
  • tojás - 5 darab
  • tejszín - 80 gramm
  • zselatin - 5 gramm
  • porcukor - 50 gramm
  • kristálycukor - 100 gramm
  • étcsokoládé - 50 gramm
  • sima liszt - 70 gramm
  • meggybefőtt - 100 gramm
  • kakaópor - 15 gramm
  • cseresznyepálinka - 50 gramm
  • tejszínhab - 150 gramm
  • Carte d'Or Vanília - 200 gramm
  • meggy lekvár - 50 gramm
  • meggy szósz - 80 gramm
  • vanília szósz - 80 gramm
  • kukorica keményítő - 30 gramm

Elkészítés:

  1. Az egész tojásokat, a 100g cukrot, és a 15g vizet jó habosra felmelegítjük vízgőz felett, majd kihűlésig habbá keverjük.
  2. A lisztet, kakaóport, kukorica keményítő összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz keverjük lazám. Keverés közben hozzáadjuk az olvasztott margarint.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokos sütőben 9 percig sütjük a masszát. Ha kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hosszában kettévágjuk.
  4. Meggy lekvárral bekenjük az egyik kakaós lapot. A csokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot, majd a felvert tejszínhabot és a lekvárral lekent piskótára egyenletesen elosztjuk a keveréket.
  5. A meggybefőtt felét rászórjuk, ráhelyezzük a másik kakaós lapot. Megszórjuk a maradék meggybefőttel, erre kerül a következő krém: összekeverjük a cseresznyepálinkát a porcukorral, a vízben felolvasztott zselatinnal, és a felvert tejszínhabbal.
  6. Hűtőben megdermesztjük a süteményt. Majd kockákra, hosszúkásra vágjuk, vagy nagyobb piskóta szaggatóval kis tortácskákat szúrunk belőle.
  7. A tányér közepére a meggy szószból és a vanília szószból két csepp formát alakítunk ki. A bal oldalra rakjuk a fekete-erdő tortácskát, csoki hánccsal és piros cseresznyével díszítve a tetejét. A másik oldalra fehér csokiháncsot szórunk, erre tesszük rá a vanília jégkrém gombócot és kakaóporral megszórjuk.