Feltöltve:

Fekete-fehér csokitorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

étcsokoládé30 dekagramm
Ráma12 dekagramm
cukor20 dekagramm
egész tojás5 darab
darált mandula1 pohár

krem

fehér csokoládé20 dekagramm
zselatin1.5 dekagramm
tojássárgája3 darab
porcukor8 dekagramm
habtejszín2.5 dl

Díszítés

csokiforgács1 darab

Forma kikenése, beszórása

Ráma1 darab
darált mandula1 kevés

Desszertek: Fekete-fehér csokitorta a sok csokitorta recept közül.

Elkészítés

1

Olvasszuk meg vízgőz fölött az étcsokoládét a Ramával és a cukorral. Szintén gőz fölött verjük habosra a tojásokat, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokis masszát, valamint a mandulát. Töltsük a masszát egy Ramával kikent és mandulával meghintett 22 cm-es csatos tortaformába és süssük 180 fokon kb. 30 percig. Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe, a formából ne vegyük ki. Olvasszuk meg gőz fölött a fehér csokit, közben verjük fel a tojások sárgáját a porcukorral. Oldjuk fel a zselatint egy kevés meleg vízben, majd adjuk hozzá a csokihoz a tojásokkal együtt. Verjük habbá a tejszínt, tegyük a krémbe és óvatos mozdulatokkal keverjük össze. Egyenletesen kenjük rá a kihűlt tésztára a krémet. A tetejét díszítsük csokiforgácsokkal. Hagyjuk a hűtőben legalább 6 órán át, de az sem baj, ha egy éjszakára marad.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem