Fekete-fehér csokitorta
Hozzávalók
Tészta
étcsokoládé | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 12 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
egész tojás | 5 darab | |
darált mandula | 1 pohár |
krem
fehér csokoládé | 20 dekagramm | |
---|---|---|
zselatin | 1.5 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
porcukor | 8 dekagramm | |
habtejszín | 2.5 dl |
Díszítés
csokiforgács | 1 darab |
---|
Forma kikenése, beszórása
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
darált mandula | 1 kevés |
Desszertek: Fekete-fehér csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
Olvasszuk meg vízgőz fölött az étcsokoládét a Ramával és a cukorral. Szintén gőz fölött verjük habosra a tojásokat, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokis masszát, valamint a mandulát. Töltsük a masszát egy Ramával kikent és mandulával meghintett 22 cm-es csatos tortaformába és süssük 180 fokon kb. 30 percig. Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe, a formából ne vegyük ki. Olvasszuk meg gőz fölött a fehér csokit, közben verjük fel a tojások sárgáját a porcukorral. Oldjuk fel a zselatint egy kevés meleg vízben, majd adjuk hozzá a csokihoz a tojásokkal együtt. Verjük habbá a tejszínt, tegyük a krémbe és óvatos mozdulatokkal keverjük össze. Egyenletesen kenjük rá a kihűlt tésztára a krémet. A tetejét díszítsük csokiforgácsokkal. Hagyjuk a hűtőben legalább 6 órán át, de az sem baj, ha egy éjszakára marad.