Fekete-fehér csokitorta
Fekete-fehér csokitorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • étcsokoládé - 30 dekagramm
    • Ráma - 12 dekagramm
    • cukor - 20 dekagramm
    • egész tojás - 5 darab
    • darált mandula - 1 pohár

    krem

    • fehér csokoládé - 20 dekagramm
    • zselatin - 1.5 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • porcukor - 8 dekagramm
    • habtejszín - 2.5 dl

    Díszítés

    • csokiforgács - 1 darab

    Forma kikenése, beszórása

    • Ráma - 1 darab
    • darált mandula - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Olvasszuk meg vízgőz fölött az étcsokoládét a Ramával és a cukorral. Szintén gőz fölött verjük habosra a tojásokat, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokis masszát, valamint a mandulát. Töltsük a masszát egy Ramával kikent és mandulával meghintett 22 cm-es csatos tortaformába és süssük 180 fokon kb. 30 percig. Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe, a formából ne vegyük ki. Olvasszuk meg gőz fölött a fehér csokit, közben verjük fel a tojások sárgáját a porcukorral. Oldjuk fel a zselatint egy kevés meleg vízben, majd adjuk hozzá a csokihoz a tojásokkal együtt. Verjük habbá a tejszínt, tegyük a krémbe és óvatos mozdulatokkal keverjük össze. Egyenletesen kenjük rá a kihűlt tésztára a krémet. A tetejét díszítsük csokiforgácsokkal. Hagyjuk a hűtőben legalább 6 órán át, de az sem baj, ha egy éjszakára marad.