Fekete-fehér muffin
Fekete-fehér muffin
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 20 dekagramm
    • csokoládéízű pudingpor (40 gr) - 1 csomag
    • sütőpor - 2.5 teáskanál
    • szódabikarbóna - 0.5 teáskanál
    • tojás - 1 darab
    • cukor - 14 dekagramm
    • olaj - 0.8 dl
    • kefír - 1.25 dl
    • csokoládétörmelék a muffin forma aljába - 15 dekagramm
    • Rama a forma kikenéséhez - 1 kevés

    A töltelékhez

    • túró - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A sütőt bemelegítjük. Ramával megkenjük a muffin sütőt és betesszük a fagyasztóba. A túrót a vaníliás cukorral kikeverjük. A lisztet, összekeverjük a csokis pudingporral, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást felverjük, elkeverjük a cukorral, az olajjal és a kefírrel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és lazán belekeverjük. A csokitörmeléket elosztjuk a mélyedésekbe, beletöltjük a tészta felét. Ráteszünk 1-1 tk. túrókrémet és rátöltjük a maradék tésztát. A sütőben 20-25 percig sütjük, 5 percig pihentetjük, majd kiszedjük és ízlés szerint díszítjük.