Fekete - fehér süti
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 1 evőkanál | |
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 1 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
rumaroma (elhagyható) | 1 pár csepp |
Desszertek: Fekete - fehér süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az átszitált lisztet, Ramát, cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást, sütőport összegyúrjuk, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Az alufólián nyújtsuk ki a tésztákat, külön-külön. A világos tésztát tegyük a sötétre és óvatosan tekerjük össze. Szeleteljük fel vékonyan és az így kapott csigákat süssük ki, előmelegített sütőben 180 °C-fokon.