Feketeerdei meggytorta
Hozzávalók
A piskótatortalaphoz
tojás | 7 darab |
---|---|
cukor | 7 evőkanál |
finomliszt | 6 púpos evőkanál |
kakaópor | 1 púpos evőkanál |
A tejszínes töltelékhez
zselatin | 1 púpos evőkanál |
---|---|
tejszín | 6 dl |
cukor | 2 evőkanál |
Az oldalára
csokiforgács vagy szeletelt mandula | 8 dekagramm |
---|
A tetejére
meggybefőtt | 16 darab |
---|---|
tejszín | 1 dl |
A meggyes töltelékhez
meggylé, vagy meggybefőttlé | 3 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
cukor | 6 dekagramm |
lecsepegtetett meggybefőtt | 1 pohár |
Desszertek: Feketeerdei meggytorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukor 1/3-ával kikeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A két masszát lazán egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is hozzáadjuk. 24 cm-es torta formában sütjük 170 fokon 45 percig. Kihűlés után 3 lapra vágjuk. A meggylét a cukorral és a pudinggal sűrű krémmé főzzük, a tűzről lehúzva belekeverjük a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd melegítve feloldjuk és kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, egy keveset a zselatinhoz keverünk, majd a zselatint a tejszínbe keverjük. Ezután két piskótalapot egymás mellé teszünk. A tejszínt nagy, sima csővel ellátott tortadíszítőbe, vagy zsákba töltjük, majd a két lapra és a szélére, valamint jó egy ujjnyira beljebb karikát nyomunk vastagon. A tejszínből maradjon a torta oldalára és a tetejére is. A tejszínkarikák közé rakjuk kanállal elosztva a meggyes krémet, egyforma magasan. A két lapot egymás fölé rakjuk és az üres tortalapot ráborítjuk. A félretett tejszínnel bevonjuk vékonyan a tetejét és az oldalát. Hűtőben 3-4 óráig dermesztjük. Utána díszítjük felvert tejszínhabrózsákkal, szeletenként 1-1 meggyszemmel és csokiforgáccsal az oldalát.