Feketeerdei torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 evőkanál | |
---|---|---|
Tojás | 8 darab | |
tejszín | 7 dl | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
barna cukor | 20 dekagramm | |
porcukor | 2 evőkanál | |
meggybefőtt | 1 darab | |
kakaópor | 5 dekagramm | |
csokoládé | 5 dekagramm | |
étkezési keményítő | 5 dekagramm | |
cseresznyepálinka | 2 evőkanál |
Desszertek: Feketeerdei torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját nyolc evőkanál meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk. Megolvasztjuk a Ramát és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a masszához adjuk. A lisztet, a keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük.
A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és tizenhat szem meggyet félreteszünk. 2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet és kihűtjük.
A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk. A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az elkészített meggy-massza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot. A meggy-massza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük és a harmadik lappal befedjük, hideg helyre tesszük.
A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve díszítjük a tortát, csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, meggyszemekkel díszítjük, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.