Feltöltve:

Feketeerdő kuglóf

60
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor250 dekagramm
Rama Vajas Íz250 gramm
Rama Vajas Íz a kenéshez1 kevés
tojás5 darab
liszt200 gramm
kakaópor50 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
magozott meggy100 gramm
durvára vágott étcsokoládé100 gramm

A krémhez

tejszín250 milliliter
cukor100 gramm
Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás0.5 csomag
Rama Vajas Íz100 gramm

A díszítéshez

étcsokoládé forgács50 gramm
meggy50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 160 °
Edény, sütő formája kuglófforma

Desszertek: Feketeerdő kuglóf a sok Kuglóf recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.

2

A porcukrot kihabosítjuk a puha Rama Vajas Ízzel, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a lisztben elkevert kakaót és sütőport, végül a magozott meggyet és étcsokoládét.

3

Egy kuglófformát kikenünk Rama Vajas Ízzel, kissé kilisztezzük, majd beletöltjük a masszát. A 160°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

4

2 dl tejszínt és a 10 dkg cukrot egy forralóedénybe tesszük, felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl tejszínben elkevert vaníliaízű pudingporral, és végül kihűtjük. Miután kihűlt, habosra keverjük a Rama Vajas Ízzel. Az így kapott krémet a kuglófunk tetejére kenjük, csokoládéforgáccsal és meggyszemekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem